Uitreiking 2014

In 2014 hebben we voor de 5e keer een overtuinenfair georganiseerd. Reden voor ons om – i.v.m. het 5 jarig jubileum – 5 IJlster instanties financieel te ondersteunen.

De goede doelen die we hebben ondersteund waren:

  • Peuterspeelzaal “Lytse Yleke”, ze willen nieuw speelgoed aankopen voor de kinderen
  • Wooncentrum “Ny Ylostions” die willen van de opbrengst hun bibliotheek en gemeenschapsruimte verfraaien
  • Houtzaagmolen “de Rat” om het uitgeven van een boek over dit werkende monument mogelijk te maken
  • It Dryltser Kypmantsje (het maandblad van IJlst) wil in samenwerking met de vereniging voor Stadbelang IJlst “It Kypmantsje” (de bijnaam van de IJlsters) in beeld vereeuwigen en plaatsen in het centrum van onze stad
  • De Doopsgezinde kerk tenslotte heeft het plan opgevat om de voorgevel van hun kerkgebouw in de schijnwerpers te zetten.

Wij ondersteunen deze instanties van harte met hun plannen, mede omdat op deze manier dan van jong tot oud kan meegenieten van de opbrengst. De Doopsgezinde gemeente wordt op deze manier ook bedankt voor het steeds weer mogen gebruiken van hun kerkgebouw.

De opbrengst is bijeengebracht door sponsoren, deelnemers en de bezoekers van de overtuinenfair.

Op woensdagavond 25 juni 2014 hebben we aan de vertegenwoordigers van de 5 genoemde instanties elk een cheque van € 750,= mogen overhandigen. Een mooi resultaat en zo hebben we ze voor het realiseren van hun wensen een steuntje in de rug gegeven.

0
  Gerelateerde berichten

Voeg een Commentaar