Goede doel(en) 2010

De organisatie van de overtuinenfair 2010 heeft zich ten doel gesteld om geld bijeen te brengen ten gunste van een kindertehuis in Zambia en een project voor de kinderafdeling in het Antonius ziekenhuis in Sneek.

Het project voor de kinderafdeling van het Antonius ziekenhuis houdt in dat ze een comfortabele stoel willen aanschaffen om zieke kinderen in plaats te laten nemen t.b.v. het toedienen van medicatie tegen kanker en voor infuustherapie.

Het project in Zambia betreft een centrum dat de naam Makeni Ecumenical Centre. Dit is een opleidingscentrum voor de allerarmsten en kansarme jonge mensen. Er worden opleidingen verzorgd zoals: houtbewerking, elektronica maar bovenal de opleiding tot boer slaat goed aan. De bedoeling van deze opleidingen is dat de mensen werk vinden en zo in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Tevens is er een weeshuis op het centrum waar ongeveer 40 kinderen verzorgd worden. op het centrum is ook een school, hier gaan de weeskinderen naartoe. De stichting “Vrienden van Makeni” ondersteunt de scholing van deze weeskinderen.

Een deel van de opbrengst van de overtuinenfair zal besteed worden aan het schoolfonds van deze stichting om vervolgopleidingen van de weeskinderen te ondersteunen.

0
  Gerelateerde berichten

Voeg een Commentaar